Human Being Leiderschap voor (HR) business partners en leidinggevenden

Human Being Management, vooral nu

Human Being Leiderschap | Medewerkers en werkgevers ervaren dagelijks wat het betekent om met minder mensen meer werk te verzetten. Kennis veroudert steeds sneller en de beroepsbevolking vergrijst, om maar eens twee uitdagende verschijnselen te noemen waar HR-professionals en management een oplossing voor moeten vinden. Medewerkers willen lekker in hun vel zitten en voldoende uitdaging, bevrediging én groeimogelijkheden zien in het werk dat ze doen.

Hoe zorg je er als MT voor dat uw medewerkers ‘fit for the job’ zijn en blijven in een wereld die sneller dan ooit verandert? Dat je de continuïteit van de organisatie borgt? Dat je goed scoort op duurzame inzetbaarheid?

De winst van Human Being Leiderschap

Human Being Management is een relatief nieuwe aanpak die zijn waarde in verschillende organisaties bewijst. Deze opleiding helpt je de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers van jouw organisatie te vergroten. Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle transitie naar een duurzame organisatie is support op beslissers niveau en kennis van zaken.

De kennis en de vaardigheden die je nodig hebt om Human Being Leiderschap met succes te implementeren krijg je aangereikt in deze opleiding. Om de integrale koersverandering naar duurzame inzetbaarheid onderdeel te maken van de bedrijfsvoering moet je nieuwe inzichten impactvol communiceren en financieel onderbouwen. De opleiding reikt je handvatten aan om dit met succes te doen.

Leerdoelen van deze leergang zijn als volgt:

 • Het kunnen vertalen van Human Being Management filosofie naar praktisch haalbare aanbevelingen voor de organisatie;
 • Het herkennen en voorkomen van potentiële risico’s op het gebied van inzetbaarheid;
 • Stimuleren en creëren van “eigenaarschap” binnen de organisatie;
 • De organisatie en de medewerkers kunnen overtuigen van het belang van leven lang leren, vitaliteit en “van-werk-naar-werk”;
 • Het voorkomen van stagnatie van werkenden, weten hoe sociale innovatie bijdraagt aan de ontwikkeling van een organisatie en hoe hij talentvolle werkenden weet te herkennen, boeien en binden;
 • Het zijn van een stevige business partner voor het Management Team en/of directie en inspirerend en motiveren kunnen communiceren tijdens het gesprek;
 • Het kwantificeren van HB doelstellingen en adviezen, met daarbij het vermogen om ken- en stuurgetallen vast te stellen om successen te monitoren.
 • Het kunnen borgen van beleid in de organisatie en integraal onderdeel laten zijn van de HB Cyclus

Modules

De opleiding is opgebouwd uit een viertal modules. Deze module’s zijn nauw verbonden met het centrale thema: Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende de modules wordt er ingezoomd op diverse betekenissen. Het is ook mogelijk de opleiding modulair te volgen, met uitzondering van de laatste module. De kosten per module zijn hieronder benoemd.

Vier modules:

 • Module 1: Human Being Leiderschap – dagen € 2485,- inclusief act-meting
 • Module 2: inzetbaarheidsbevordering – 5 dagen € 2485,-
 • Module 3: Leren & Ontwikkelen – 2 dagen € 1000,-
 • Module 4: HB Financiën & Projectplan – niet modulair te volgen

Afronding

De opleiders zetten samen met jouw een demo pilot op voor jouw eigen organisatie. De demo pilot is zo op gezet, dat hij integraal deel uitmaakt van de HB-cyclus. Zo ervaar je, jouw management en collega’s direct de effecten van Human Being Leiderschap.

Zo kun je direct na afronding van de opleiding aan de slag met de uitwerkingen van de demo-pilot!

ACT®-meting

Jezelf en jouw talent leren kennen in verschillende werksituaties kost tijd: 12 minuten! In die korte tijd geeft de Analytical Competence Tool (ACT®) je inzicht in jouw talent, je vermogen om flexibel en ondernemend te werk te gaan, je vermogen om samenwerken in teamverband te combineren met zelfstandig opereren en je mate van stressbestendigheid. In tegenstelling tot andere metingen combineert de ACT®-meting tekst met beeld, waardoor we direct onderscheid maken tussen natuurlijke en aangeleerde competenties.

Werkwijze
Wanneer je jezelf definitief hebt aangemeld voor de opleiding Human Being Leiderschap versturen wij je de online ACT®-meting. Op basis van de uitkomsten van de meting wordt er een persoonlijke rapportage gegenereerd die door één van onze geaccrediteerde professionals geïnterpreteerd en teruggekoppeld wordt in een individueel gesprek met jouw. Omdat de diagnose zo helder en in de roos is, komt er vrijwel direct de behoefte om de uitdaging van de diagnose aan te gaan. Tijdens deze opleiding zorgen wij ervoor dat uw diagnose wordt omgezet in een daadwerkelijke verandering door daar continu aandacht aan te geven.

Startdata

13 december 2019 Direct aanmelden
3 april 2020 Direct aanmelden

Praktisch

Eens per drie weken

Klassikale lessen
13.00 - 20.30

5 uur per week

Buiten de lessen om
Totale studiebelasting 260 uur

10 maanden

Doorlooptijd
14 collegelessen

Residence Rhenen

€6950

Inclusief ACT-meting t.w.v. €390,-
Inclusief alle benodigde lesmaterialen
Ook modulair te volgen
Betalen in termijn mogelijk

Informatiepakket aanvragen
Direct inschrijven