Risico Adviseur Duurzame inzetbaarheid voor Zorg en Welzijn

Opleiding Risico Adviseur Duurzame inzetbaarheid voor Zorg en Welzijn

Doordat werkenden steeds langer moeten doorwerken kan dit leiden tot verminderde inzetbaarheid, lagere productiviteit en hogere kosten. De adviseur van nu moet met innoverende oplossingen komen om dit te voorkomen. Door middel van de opleiding adviseur duurzame inzetbaarheid zal je veel over deze oplossingen leren.

Speciaal voor de Zorg en Welzijn sector hebben wij een speciale RADI® opleiding vormgegeven die echt gefocust is op de uitdagingen in deze prachtige sector. Dit hebben we in samenwerking gedaan met partijen die hun sporen binnen deze sector al ruimschoots hebben verdiend,  Triple I Human Capital, AON, TA academie, de Raadgevers en Coöperatie VGZ.

Leerprofiel

De opleiding Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®) voor Zorg en Welzijn heeft als doel jou op te leiden tot een expert die overtuigingskracht kan leggen in het tot stand brengen van een strategisch beleid op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid binnen organisaties in de Zorg en Welzijn sector. Jij wordt de ‘generalist’ die overzicht houdt over tevreden, betrokken, competente en vitale medewerkers in toekomstbestendige organisaties

Na het volgen van deze opleiding kan je jezelf professioneel inzetbaarheidsadviseur noemen. Dat is het hoogste niveau in Nederland binnen dit vakgebied. Je bent in staat om op strategisch niveau een gefundeerde risicoanalyse te maken voor jouw organisatie(s).

Leerdoelen van deze leergang zijn als volgt:

 • Het kunnen herleiden en problematiseren van de adviesvraag in termen van Duurzame Inzetbaarheid;
 • Het herkennen van potentiële risico’s op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid;
 • Het kunnen creëren van “eigenaarschap”;
 • Het bepalen en uitvoeren van geschikte en toepasbare KPI’s en scorecards;
 • Het kunnen maken van praktisch haalbare aanbevelingen voor jouw organisatie, waarbij aandacht is besteed aan het implementatietraject;
 • Het zijn van een stevige gesprekspartner voor leidinggevende en directie, met daarbij een overstijgende kijk op organisatievraagstukken en financiële afwegingen;
 • Het formuleren van een op strategisch niveau Duurzame Inzetbaarheidsplan voor jouw organisatie.

Thema’s

De opleiding is opgebouwd uit een aantal thema’s. Deze centrale thema’s zijn nauw verbonden met het hoofdthema: Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende de thema’s wordt er ingezoomd op diverse betekenissen.

 • Bedrijfscultuur en leiderschap
 • Rendementsverbetering
 • Gezondheid & Vitaliteit
 • Organisatie en structuur
 • Functioneren en Ontwikkelen
 • Waarde en imago

Examen voor de opleiding Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid voor Zorg en Welzijn

Alle leerstof dien je te kunnen vertalen naar de praktijk. Dit wordt gedaan door middel van een examen. Het af te ronden examen bestaat uit een businesscase die je schrijft voor één van je klanten of voor je eigen organisatie. Op basis van een organisatie brede inventarisatie wordt een advies gegeven voor verbetering en/of innovatie ten behoeve van de organisatie.

Na een schriftelijk beoordeling zal dit rapport middels een mondeling examen worden toegelicht en door de examencommissie worden beoordeeld.

Na het succesvol afronden van deze opleiding word je ingeschreven in het onafhankelijke register Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid van SKDI, Stichting Keurmerk Duurzame Inzetbaarheid. Dit is het enige onafhankelijke register in Nederland onder notarieel toezicht.

Voorkennis en doelgroep

Om deel te mogen nemen moet je beschikken over minstens drie jaar werkervaring. Het niveau van de opleiding is HBO+. Voor arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, casemanagers en andere zorg professionals. Het belangrijkste is enthousiasme voor het vak duurzame inzetbaarheid en interesse in gezondheid, mens en arbeid.

Direct inschrijven

Schrijf je direct in. De eerst volgende opleidingen starten op vrijdag 17 april 2020 en vrijdag 4 september 2020.

Startdata

17 april 2020 Direct aanmelden
4 september 2020 Direct aanmelden
Direct aanmelden

Praktisch

1x per twee weken

Klassikale lessen

3-5u per week

Buiten de reguliere lesuren om

Ca. 11 maanden

De eerst volgende opleidingen starten op vrijdag 17 april 2020 en vrijdag 4 september 2020.

Opleidingslocatie NIDI

€6750

Totaal prijs voor opleiding en lesmateriaal.
Examenkosten 175 euro.

Informatiepakket aanvragen
Direct inschrijven