Adviseur Inzetbaarheid

Opleiding Adviseur Inzetbaarheid. De perfecte basis voor de start van je carrière!

Onze opleiding tot Adviseur Inzetbaarheid is de eerste opleiding in Nederland waarbij we het vakgebied Duurzame Inzetbaarheid combineren met onderdelen vanuit de Sociale Bedrijfskunde, met een focus op praktische toepasbaarheid. Organisaties bestaan volgens ons uit een samenwerking van tevreden, competente, betrokken en vitale medewerkers.

Organisaties hebben echter ook te maken met verschillende (interne en externe) financiële processen, belangen en diverse invalshoeken, bekeken vanuit de verschillende kennisgebieden van collega´s of externe adviseurs binnen de organisatie die raakvlakken hebben met dit onderwerp. De Adviseur Inzetbaarheid heeft met deze opleiding een zeer solide basis om vanuit het proces denken een stap te maken naar organisatie breed advies.

Leerprofiel

De opleiding heeft als doel jou op te leiden tot een gedegen adviseur op gebied van duurzame inzetbaarheid en sociale bedrijfskunde. Je weet vraagstukken op individuele casuïstiek te analyseren en oplossingsrichtingen te duiden. Je bent gesprekspartner voor professionals die verschillende kennis/expertisegebieden de (klant)organisatie vertegenwoordigen. Daarnaast weet je inzetbaarheidsvraagstukken te plaatsen binnen de bedrijfsmatige context van je (klant)organisatie. Let op, deze opleiding is een prima basis om daarna een verdieping te volgen op Duurzame Inzetbaarheid (RADI®) of Sociaal Bedrijfskunde®. De opleiding maakt daarom ook deel uit van de “leergang” RADI® of RSBA®. Als student heb je dus de keuze om een verdieping te volgen die leidt tot een certificering in een van de twee deelgebieden.

Thema's

De opleiding is opgebouwd uit een aantal thema’s. Deze centrale thema’s zijn nauw verbonden met het hoofdthema: Duurzame Inzetbaarheid. Gedurende de thema’s wordt er ingezoomd op diverse betekenissen.

 • Arbeidsrecht/sociaal zekerheidsrecht
 • Inzetbaarheidsbeleid/preventie
 • Analyse van (verzuim)cijfers
 • Re-integratiekunde 1
 • Risk Management
 • Organisatiekunde/strategisch management
 • Integrale advisering
 • Examen voor de opleiding adviseur duurzame inzetbaarheid

  Het examen bestaat uit een online CITO toets. Je kennis wordt getest aan de hand van meerkeuze vragen, stellingen en situaties.

  Het examen voldoet aan de eisen die de RADI federatie stelt. NiDi Bedrijfsopleidingen is CRBKO geregistreerd en houdt een examendatabase bij waarbij onafhankelijkheid is geborgd en periodiek wordt getoetst. Je ontvangt een officieel diploma.

  Na het behalen van het diploma kan jij, voor zover gewenst, je verder ontwikkelen door middel van het volgen van een aanvullende module en je laten specialiseren tot:

  Register Risico Adviseur Duurzame Inzetbaarheid (RADI®) of Register Sociaal Bedrijfskundig Adviseur (RSBA®).

  Voorkennis en doelgroep

  Om deze opleiding te kunnen volgen is het van belang om al werkzaam te zijn (geweest) het vakgebied van HR, verzekeren (inkomen) en/of enkele jaren als casemanager in de verzuimbegeleiding/-advisering.

  Direct inschrijven

  Schrijf je hieronder direct in. De opleiding start op 17 november 2019 tot en met juni 2020.