Opleiding Strategisch Coachen

Opleiding Strategisch Coachen

Deze leergang is bedoeld voor alle HR professionals, Managers maar ook RADI, RSBA of RCDI adviseurs die hun deskundigheid willen verbreden met professioneel en strategisch coachen. Deze opleiding wordt verzorgd in samenwerking met Kouwenhoven opleidingen.

Strategisch Coachen doe je vanuit een positief mensbeeld: je bent niet:
 • probleemgericht, maar doelgericht,
 • feedback, maar feedforward gericht,
 • gericht op zwakheden uit het verleden, maar op het ontwikkelen van talenten voor de toekomst.
 • Leerprofiel

  Tijdens deze eenjarige leergang krijg je theoretische modellen, tools en technieken aangeboden en oefen je met de toepassingen ervan.

  Strategisch Coachen is gebaseerd op:
 • De cybernetica; met antwoord op de vraag hoe je kunt sturen in complexe situaties
 • De Transactionele Analyse (TA); met antwoord op de vraag hoe een mens in elkaar zit en hoe je bij iemand op de juiste bel drukt.
 • De attachment theorie; met antwoord op de vraag waar mensen goed in zijn en hoe zij hun talenten kunnen ontwikkelen.
 • Strategisch Coachen doe je met het TA-kompas. Volgens Eric Berne, de grondlegger van de Transactionele Analyse (TA), beschikt ieder mens over drie mentale systemen:
 • 1. De Ouder (O): een moreel kompas, gebaseerd op waarden die je van je opvoeders hebt meegekregen. 2. De Volwassene (V): een rationeel kompas, gebaseerd op logica en actuele feiten. 3. Het Kind (K): een emotioneel kompas, gebaseerd op emoties die vaak stammen uit de tijd dat je nog kind was.

  Examen voor de opleiding strategisch Coachen

  De businesscase mag gaan over een individu, een team, een afdeling of een organisatie als geheel. Je maakt hierbij gebruik van de communicatie- & coachmatrix.

  Na het afronden van de leergang word je ingeschreven in het onafhankelijke register Strategisch Coach Duurzame Inzetbaarheid van de RADI® Federatie Nederland.

  Om de titel SCDI® te mogen dragen is de adviseur verplicht Permanente Educatie van de Beroepsfederatie RADI te volgen. Kijk op de website www.radifederatie.nl voor meer informatie over de Beroepsfederatie.

  Tot op heden zijn er in totaal 400 RADI® adviseurs aangesloten die in aanmerking komen voor de leergang Professioneel Strategisch Coachen.

  Direct inschrijven

  Schrijf je hieronder direct in. De opleiding start op dinsdag 3 maart 2020 en loopt tot en met 29 februari 2021.